WANDELEN

Wandelen

De Vendée is een geweldig gevarieerd wandelgebied. Vanuit ons huis in Beauvoir-sur-Mer hebben wij diverse routes uitgezet. We hebben diverse kaarten met routes en boekjes met wandelroutes in de hele Vendee.

Wandelen rond de baai van BourgneufBijvoorbeeld lekker wandelen langs de zoutpannen, waar nog steeds zout uit wordt gewonnen. Eén van de economische peilers van deze regio rond de 19e eeuw. Natuurlijk ook langs de oesterkwekerijen, en het pittoreske haventje “Port de Bec”. Ons huis staat in een vogelreservaat. Onderweg kunt u van alles tegenkomen; van zilverreigers tot ibissen en van bevers tot marters.

Het eiland Noirmoutier, vlak voor de kust, leent zich uitstekend voor allerlei soorten wandelingen. Van heerlijke strandwandelingen tot tochten door het oude stadsgedeelte van Noirmoutier-en-ile, de bossen en vogelreservaten van het eiland.

Op het eiland Ile d’Yeu bij ons voor de kust loopt een prachtige GR (grand randonnee 80) over het hele eiland langs de kust. Deze is 27,5 kilometer lang en duurt ongeveer 7 uur. Klik hier voor de kaart van deze GR80.

Iets meer landinwaarts, zijn er ook prachtige wandelingen te lopen. Hier glooit het landschap iets meer. De uitgezette wandelroutes zijn meestal in de buurt van meren, kastelen en door oude dorpjes.


Compostella route loopt vlak langs ons huisIets meer naar het noorden, op zo’n 30 km van ons huis, in de omgeving van Pornic, is een beroemd wandelpad langs de kust. De zogeheten “route des douaniers”. Deze route gaat over de vele rotskusten, die in deze regio aanwezig zijn en was honderden jaren geleden al in gebruik om de lokale smokkelaars te vangen. Wandelen over dit pad is een echte aanrader.

Als gezegd wij hebben bij aankomst kaarten en beschrijvingen voor u klaarliggen, om een wandelroute naar uw wens uit te kunnen zoeken.

Comments are closed.