veranderingen-2014

Veranderingen in 2014

Al weken lang zijn we bezig met de voorbereidingen voor het seizoen 2015. Als elk elk jaar alle locaties uitgebreid schoonmaken, wassen, verven, buiten karcheren, snoeien en natuurlijk zijn er ook de nodige klussen. We maken over het algemeen van bijna elke klus een foto, om deze eventueel te gebruiken in een blog of op Facebook. We realiseerden ons zojuist dat we nooit iets gedaan hebben met de foto’s van het klussen in het voorjaar van 2014 en de veranderingen in 2014. Beter laat dan nooit dus bij deze een paar foto’s van vorig jaar voorjaar.

Martine bouwt een muurtjeDe entreepaal bij de vakantiewoning la Bergerie is nu hetzelfde als de palen bij de ingang van ons erf. Metselen met natuurstenen is wel altijd even een uitdaging.

De muur is afHet eindresultaat.

Hemko verven

Het laatste plafond in vakantiehuis la Plage is nu ook mooi wit.

Fosse septic legen

Gelukkig hoeven we niet alles zelf te doen; vooral dit vieze klusje niet, het legen van de septic tank.

Nieuwe tuin achter la Bergerie

Wij zijn natuurlijk heel blij met het mooie weer in de zomer. Enige nadeel is dat de zon in juli en augustus het grasveld altijd verbrand en verdord. Zodra dan de eerste regen valt begint vooral het onkruid hard te groeien en komt het gras er met moeite achteraan. Dit stukje tuin was er altijd het ergste aan toe. We hebben vorig jaar het gras dus maar omgespit en er struiken gepland.

nieuwe investeringen

Helaas gaat er ook wel eens iets stuk en niet altijd wanneer het goed uitkomt. In 2014 hebben we onder andere 2 vaatwassers, 1 wasmachine, 1 magnetron en een 300liter waterboiler vervangen.

Nieuwe kas

Ook wat nieuwe investeringen natuurlijk. Onder andere een kas. Leuk voor wat meer exotische zaken in de tuin en het maakt dat de tomaten, paprika’s en aubergine’s eerder klaar zijn.

Tian provencal

De groenten uit de kas zijn onder andere gebruikt in de gerechten voor de table d’hote. Deze Tian Provencal vonden kinderen de zomer van 2014 steeds heel leuk om te maken (en lekker).

Rookoven in Frankrijk

Ook ons kerstkado van 2013, een rookoven, heeft overuren gedraaid in 2014. Vooral de gerookte zalm vonden we heel erg lekker.

garnalen vissen

We hebben in 2014 ook weer een aantal garnalennetten in diverse maten er bij gekocht, want veel grote en kleine gasten vinden het erg leuk om garnalen te vissen.

Nieuwe kippen
Ook twee nieuwe dames in het kippenhok vorig jaar. Het heeft wel tot in de winter geduurd voor ze het “enigzins” met elkaar konden vinden.

Als het goed is duurt het niet al te lang voor er een blog volgt met de veranderingen voor 2015. De eerste locatie, onze vakantiewoning la Bergerie is namelijk klaar. We zijn nu bezig met onze studio.

This entry was posted in Au Passage du Gois, Wonen in de Vendee and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.