TOP 10 VAN MARTINE

Leukste dingen om te zien en te doen in de Vendée volgens Martine (niet op volgorde)


Wandelen op de pier van Plage des Dames, NoirmoutierWandelen
: bij voorkeur een wandeltocht in de zon. Van alle uitgezette wandeltochten in de omgeving vind Martine die op Noirmoutier door het dorp Noirmoutier-Ile, vervolgens door het bos, langs het strand en weer terug langs het vogelreservaat over de dijk de leukste.

Shoppen: Martine kan uren rondkijken in een supermarché of een (overdekte) markt(hal). Bij voorkeur vis&zeevruchten en groenten&fruit. Gewoon om te zien wat er allemaal te koop is. Er is op elke dag wel een markt in de buurt. Of kijken bij een ijssalon welke smaken er zijn, op zoek naar lekkere combinaties om zelf thuis te maken in haar eigen ijsmachine. Gewoon een beetje snuffelen bij een depot-vente doet Martine ook graag.

Martine zoekt schelpen om te eten tussen de rotsenSchelpen zoeken op het strand: bij voorkeur de eerste eb na een flinke storm. Of gewoon wat rondwandelen en kijken hoe fransen oesters van de rotsen bikken of schelpen zoeken voor de lunch uit het zand vissen bij laag tij op de Passage du Gois. Martine is nog steeds niet in het schelpen museum in Les Sables d’Olonne geweest, maar het moet een bijzondere collectie zijn.

Culinair: buiten in de zon in een haven of met zicht op het strand en de zee Fruits de Mer eten met een lekkere wijn er bij. Of eigenlijk liever nog, tot gruwel van Hemko die niet van zuurkool houdt en zeker niet in de zomer, Choucroute de la Mer.

Bloemen en planten: als tuingek genoot Martine van haar bezoekjes aan de “potager extraordinaire” in la Mothe-Achard; een immense groentetuin met bijzondere exemplaren en de geurentuin (le jardin des Olfacties) in Coëx met in de zomer een twee uur durende rondleiding om geuren te snuiven.


tearoom la Cigale in NantesTheedrinken
: Martine verslindt liters Lady Grey per dag. Heerlijk rustig en ouderwets Theedrinken doet ze in Nantes bij La Cigale; in een prachtige Art Nouveau tearoom in het winkelcentrum van Nantes. Vlak bij een prachtige winkelpassage uit dezelfde periode.

Thalasso: de hele Franse Atlantische kust heeft een hoge Thalasso dichtheid (zeewater baden e.d.). Wanneer het budget het ooit weer eens toelaat is het even kiezen tussen een Thalasso bezoekje in St. Jean de Monts met zijn grootste zeewaterzwembad van Frankrijk (34C) of de Thalasso van Pornic aan een mooie baai.

Comments are closed.