TOP 10 VAN HEMKO

Leukste dingen om te zien en te doen in de Vendée volgens Hemko (niet op volgorde)

Hemko proeft wijn bij een wijnboer vlak bij NantesDe top 10 van Hemko

Wijnproeven: in een straal van 50 km is er een grote variëteit aan franse wijnen te proeven. Wit, Rosé en Rood. Of om exact te zijn witte wijn in de Pays Vignoble Nantais met zijn Muscadet en Gros Plant du Pays-Nantais en de Fiefs Vendéens met zijn Rood en Rosé aan de kust en in het binnenland. Een leuke uitdaging voor Hemko om daar wat nieuwe favorieten tussen te zoeken.

Scheeps- en vliegtuigbouw: een tocht over de immense brug bij Saint Nazaire geeft al de mogelijkheid een blik te werpen op de schepen die laden en lossen in de haven. De in aanbouw zijnde enorme cruiseschepen die ver boven de omliggende huizen uitsteken zijn ook spectaculair om te zien. Een georganiseerde rondleiding aan deze botenbouwers en Airbus in St. Nazaire waar de nieuwe A380 wordt gemaakt, kon dan ook niet uitblijven.

Spektakel: het spectaculaire historische attractiepark Puy de Fou spreekt voor zich.

Waterpret: Hemko zijn zwembroek ligt altijd klaar voor Waterpretpark Océanile op ile Noirmoutier en Atlantic Toboggan bij St. Gilles Croix de Vie. Hemko gaat heel graag lekker hoge en lange glijbanen af. Maar we hebben natuurlijk ons eigen, zij het wat bescheidener, zwembad.


Golfen
: Hemko waant zich in een waar Golfwalhalla met 10 zeer gevarieerde banen op een zeer schappelijke afstand rijden èn belangrijk genoeg niet overvol om te spelen. Zeker niet wanneer de fransen lunchen.

Ibissen in de VendeeVogelen: als zoon van een vogelaar ziet ook Hemko alle vogeltjes vliegen. Dat daar Ibissen tussen zaten wil Pa nog steeds niet geloven (“vast ontsnapt uit de dierentuin”) en niet één maar honderden  te gelijk soms.

Culinair: een waar Frans culinair hoogtepunt, waar Hemko graag voor omrijdt; de Americain. Voor wie het niet kent; een combinatie van een half stokbrood gevuld met friet en naar keuze een hamburger, merguez of knakworst en natuurlijk flink wat saus. Eet smakelijk!?!

James Bond: niet de grote hoeveelheid winkels of de culturele bezienswaardigheden, maar de bioscoop lokt Hemko naar Nantes. Om gewoon een engelse film met ondertiteling te kijken, een VO zoals dat in goed frans heet (version original) in plaats van de nagesynchroniseerde films; “Mon nom est Bond, James Bond”.

natuurspektakel bij dierenpark Planet SauvagePlanet Sauvage: onder andere 8 hectare met wilde dieren (ook leeuwen! dus ramen dicht) waar je door heen kunt rijden. Ook de jungebrug over de apen heen is heel erg leuk. Je kunt popcorn bij de kassa kopen om de dieren die bij de auto komen te voeren of in de kinderboerderij. Hemko had nog een leuk avontuurtje met een zebra. Vraag het hem maar eens. Kortom, heel leuk om wilde dieren van dichtbij te bekijken zonder kooi.

Blow-carten : Makkelijke om te leren en heel erg leuk om te doen. Lekker harden racen over het strand.

fietsen op het eiland Ile de YeuIle d’ Yeu: Prachtig eiland bij ons voor de kust. Slechts 30 minuten met de boot. Heerlijk om er te wandelen of lekker te fietsen. De strandjes  op Ile de Yeu zijn rustig en idilisch gelegen. Volop terrasjes in de gezellige haven om een lekker vers visje te eten met een goed glas wijn.

Comments are closed.