TABLE D’HOTE

Table d’hôte – eten bij de gastheer en gastvrouw

Voorgerecht bij table d'hote Au Passage du GoisWij vinden de table d’hôte avonden de leukste avonden van de week.  Vanaf de zomer van 2015 doen we als thema gerechten die je in franse Bistrots eet. We vragen onze gasten altijd in de ochtend of zij mee willen eten en wat men bijzonder lekker vindt, dan wel wat men absoluut niet graag eet. Op basis hiervan stellen we een menu samen. We krijgen de indruk dat onze gasten het makkelijk vinden om op locatie te eten, om daarna zo naar bed te kunnen. Kleine kinderen eten soms van te voren en dan kunnen de ouders ‘s avonds bij ons eten in de tuin of onze zomerkeuken. Voor wie de franse taal niet volledig beheerst is er ook soms wel wat angst iets te bestellen van de menukaart. Wij laten de voor nederlanders ongewone franse delicatessen zoals organen en ingewanden echter achterwege.

Wijngebied Pays de la LoireDe wijn

Daar we midden tussen twee wijnstreken wonen natuurlijk ook aandacht voor de wijn. Wie in Beauvoir-sur-Mer rondrijdt ziet hier en daar overigens ook kleine wijnveldjes bij mensen in de tuin. Met name de fruitige Rosé uit de Vendée (Fiefs Vendéen) vinden we erg lekker, evenals de witte wijn uit de Pays Vignoble Nantais (Muscadet, Grosplant en Muscadet de Sèvre et Maine). We schenken naar keuze witte, rose of rode wijn bij het eten.

Achtergrond

Chambres d’hôtes is als vakantieconcept niet bij iedereen goed bekend. In Frankrijk noemen ze het dan ook wel Bed & Breakfast à la francaise. Het verschil met de engelse Bed & Breakfast is echter dat het in Frankijk ook gebruikelijk is dat de gasten ‘s avonds bij de gastheer en gastvrouw (de hôtes) kunnen eten. Verse ananas met kokos en rumEr gelden vanuit de franse overheid wel een aantal regels om te zorgen dat chambres d’hôtes de locale restaurants niet te veel beconcurreren. Zo mogen alleen gasten mee-eten die de betreffende avond overnachten. Bovendien moeten de gastheer en vrouw ook mee-eten, dus alle gasten zitten aan een grote lange tafel bij elkaar. Het maximale aantal gasten is 15 personen. Er mag alleen een “menu van de dag” geserveerd worden (geen menukaart dus) en de prijs moet inclusief wijn en koffie zijn.

Voorgerechten
Hoofdgerechten
Desserts
Salade Niçoise
Pate maison
Vichyssoise
Soupe de poisson Rillettes
Oesters uit de oven
Linzen salade
Prei salade
Aioli

Coq au Vin
Ratatouille
Poulet au citron
Eend met sinasappel Cassoulet
Piperade
Konijn  mosterdsaus Kalfsragout Lamsbout


Clafoutis
Glace au Tiramisu
Tarte Tatin
Soesjes
Citroenschuimtaart
Mousse au chocolat
Vacherin
Fondant au chocol.
Creme brulee
Charlotte
Creme caramel

 

We beginnen altijd met een gezamenlijk aperitief (tijdstip bepalen we samen met onze gasten). De prijs van 25 euro per persoon voor onze table d’hôte is inclusief aperitief, drie-gangen menu met bijpassende wijn naar keuze en koffie of thee toe. De prijs voor kinderen in overleg met de ouders meestal 12,50 euro.

Comments are closed.