PUY DU FOU

Het Grand Parc van Le Puy du Fou

Maak een leuke reis door de tijd in één van Frankrijks best bezochte attractieparken. Met meer dan een miljoen bezoekers per jaar, is het dé attractie van de Vendée en neemt een hele dag in beslag. Het ligt op ca. 100 km van Beauvoir-sur-Mer.

Vikingdorp in park Puy du FouPuy du Fou brengt het verleden weer tot leven. Er zijn een tiental gigantische spektakelshows. Zo kunt u de Romeinse spelen beleven in een reusachtig amfitheater van 115 meter lang. Hier vinden paardenraces en gladiatoren gevechten plaats, met echte leeuwen. Verder is er een spectaculaire aanval van de vikingen op een fort uit het jaar 1000. Er is een prachtige roofvogelshow in een kasteelruine met meer dan 150 roofvogels. Er is tevens een nieuwe attractie in een gigantisch theater uit de 17e eeuw. Men voert er onder andere een zwaardvechtshow op van 35 minuten, uit de tijd van koning Lodewijk de 8e.

Volop actie in Puy du FouVerder kunt u de sfeer herbeleven van de nagebouwde dorpen uit de 18e en 19e eeuw. Achter elke gevel is wel iets te beleven.

Van juni tot en met september vindt er op vrijdag- en zaterdagavond één van de grootste water en vuur spektakels ter wereld plaats. Deze “Cinéscénie” is een perfecte afsluiting van uw reis door de tijd in Puy du Fou. Aan deze show werken meer dan 1000 acteurs mee, worden 4000 kostuums gebruikt en meer dan 300 stukken vuurwerk. Voor deze show moet u vooraf reserveren.

Er zijn georganiseerde busreizen naar Puy-du-Fou vanuit La-Barre-de-Monts (10 km) of Challans (18 km bij ons vandaan). Het reserveren van de busreis of alleen kaartjes voor of Puy du Fou of Cinéscénie willen wij graag voor u regelen.

Comments are closed.