PUBLICATIES OVER ONZE REGIO

Boeken, films etc. over onze regio ( Noirmoutier, de Passage du Gois)

Boek die laatste zomer van Tatiana de Rosnay

Onze omgeving is door de jaren heen niet onopgemerkt aan schrijvers en cineasten voorbijgegaan, want er zijn diverse boeken en films die zich in onze omgeving afspelen.

In Nederland is het boek Die laatste zomer van Tatiana de Rosnay http://www.boekreviews.nl/boeken/828-die-laatste-zomer/ het bekendst. Het boek gaat over de laatste zomervakantie van een Parijse familie op het eiland Noirmoutier. Wij hebben al diverse gasten gehad die gewapend met het boek in de hand alle hotels, restaurants en cafeetjes die in het boek vermeld worden hebben opgezocht. Het boek is nu ook verfilmd zie hier de Nederlandse Trailer.


Boek Godsdwazen van Joanne HarrisJoanne Harris, bekend van het boek en de film Chocolat, schreef het boek Godsdwazen http://www.boekbeschrijvingen.nl/harris-joanne/harris.html dat deels op het eiland Noirmoutier afspeelt, maar dan in de middeleeuwen. Ook de Passage du Gois komt diverse malen voor in het boek. De grootvader van de schrijfster was afkomstig van het eiland Noirmoutier, waar de Frans-engelse schrijfster veel van haar schoolvakanties doorbracht. Ook haar boek Stranddieven is losjes gebaseerd op het eiland Noirmoutier.


Film Cesar & Rosalie op het eiland NoirmoutierDeze zomer ontdekten gasten op de fiets aan de noordkant van het eiland  het huis waar de film Cesar & Rosalie (1971) met Romy Scheider en Yves Montand in de hoofdrollen zich afspeelt. http://www.youtube.com/watch?v=bJJUyiWNwxI

 

Exclusief voor ‘Het Nieuwsblad’ schreef de vlaamse auteur Pieter Aspe (de Baantjer van België) een nieuw misdaadverhaal. Een thriller waarin commissaris Van In middenin een complot terechtkomt in de Ronde van Frankrijk van 2011. Er werd in het boek  melding gemaakt van een vakantieverblijf genaamd la Bergerie met twee slaapkamers en een mozaïek tegelvloer. Waar hadden we dat ook al eerder gelezen? Jawel op deze website http://www.aupassagedugois.com/nederlands/la-bergerie/

 

 

De Tour de France is in zijn bijna honderdjarig bestaan al vijf keer in ons departement la Vendée gestart. In 2011 zelfs op 800 meter bij ons vandaan. We hebben de start met veel plezier van dichtbij meegemaakt. Martine werd over de Tourstart tweemaal geïnterviewd op Radio 1 en natuurlijk was de Tourstart op de Passage du Gois, evenals ons huis waar de renners vervolgens voorbij reden, uitgebreid te zien op tv.

Comments are closed.