Prijswinnaars fotowedstrijd 2014 bekend

Op donderdag 22 januari om 2 uur ’s middags kwam de jury bijeen om de deelnemende foto’s van onze fotowedstrijd van 2014 te beoordelen. Uiteindelijk een zeer internationale wedstrijd met deelnemers uit Frankrijk, België, Nederland en Zwitserland. Het jureren was geen eenvoudige taak, want er waren veel deelnemers , 41 volwassenen en 8 kinderen, en uitzonderlijk mooie foto’s om uit te kiezen.

De twee juryleden:

Claudia LAUMEL amateur fotografe zie flickr https://www.flickr.com/
Stephanie ROBARD hoofd van het VVV van onze gemeente zie http://www.otsi-paysdugois.fr/

40De start werd gemaakt met de 8 foto’s van de kinderen. Niet eenvoudig, omdat de deelnemers van verschillende leeftijden waren. De jury koos als winnaar voor het bezoek aan de Dijk van Jakobsen bij het vogelreservaat van Noirmoutier en Ile. De jury vond de lijnen in deze foto bijzonder mooi evenals het water aan weerskanten van de foto. Bovendien een dynamische foto. Onze hartelijke felicitaties gaan naar Simon Van den Eede uit België. Onze grote dank natuurlijk ook aan alle andere kleine deelnemers. Dit jaar is er ook weer een fotowedstrijd voor alle kinderen, die bij ons in 2015 logeren. Dit keer is het thema “dieren”. Op de foto moet dus een dier (of dieren) te zien zijn en de foto moet door het deelnemende kind gemaakt zijn.

Het was niet eenvoudig voor de jury om de winner te kiezen uit de 41 volwassen deelnemers , maar het is geluk! Er waren drie afvalrondes voor nodig. De jury heeft voor alle foto’s gekeken naar techniek, compositie, couleur locale, uitstraling van de foto en natuurlijk of er aan het thema “water” was voldaan. Bij aanvang vielen er 2 foto’s af, omdat er volgens de jury geen water op stond.

4Na een eerste beoordeling blijven er 11 foto’s over. De meeste foto’s die niet door de eerste ronde kwamen, was met name omdat zij onder- of overbelicht waren of omdat er bijvoorbeeld een licht scheve horizon was. In de tweede ronde werd er over elke foto nog weer wat langer gediscussieerd (met name over compositie en uitstraling) en bleven er 4 foto’s over. De beide juryleden hadden elk twee voorkeuren voor een winnende foto. Gelukkig was er een gemeenschappelijke foto. De winnaar, een foto van een reddingspaal op de Passage du Gois met ondergaande zon en windstil weer (uitzonderlijk in maart) werd door beide juryleden omschreven als “magnifique”, zowel de compositie als de uitstraling van de foto. Onze hartelijke felicitaties voor Vincent Legrais uit Frankrijk. Een gedeelde tweede plaats was er voor de foto met het gezin op het strand dat in de lucht springt en een foto van een ondergaande zon op de Passage du Gois met op de achtergrond het eiland Noirmoutier.
Het thema van 2015 voor onze volwassen gasten is “La Pêche” en een suggestie van de jury; die ook dit jaar weer zal jureren. “La Pêche” betekend vissen of visvangst; dus foto’s van vissen met een hengel of schelpen vissen op het wad, vissersboten, vissen op de markt, vissen in het water etc etc; het valt allemaal onder deze franse noemer. Insturen kan tot 31 december 2015. Iedereen die bij ons logeert van 1 januari 2015 tot 31 december 2015 kan deelnemen en de foto (een per persoon) sturen aan info@aucharmantlogis.com. We zullen net als in 2014 de ontvangen foto’s meteen laten zien op onze website en onze facebookpagina
https://www.facebook.com/pages/Au-Passage-du-Gois-BB-atlantische-Loirestreek/
evenals op onze franse en engelse facebook pagina’s. Wij zijn natuurlijk weer reuze benieuwd naar de deelnemende foto’s voor 2015. Wordt vervolgd.

This entry was posted in Au Passage du Gois. Bookmark the permalink.

Comments are closed.