OVER ONS

Genieten in Frankrijk

Het genieten slaat natuurlijk op onze gasten, maar geldt ook voor ons.

Beauvoir-sur-Mer

Hemko Bruinsel en Martine HoogschagenWaar we onze eigen Chambre d’hôtes zouden gaan beginnen was van het begin af aan wel duidelijk. Martine was er in 1987 voor het eerst via een uitwisselingsprogramma tijdens haar schoolvakantie en woonde er een jaar in 1991. Hemko werkte er na zijn diensttijd een zomer lang in 1992 en sindsdien waren we er heel vaak terug geweest; de Atlantische Loirestreek. Voor twee mensen die achter een duinrand zijn opgegroeid, in Castricum en Callantsoog, moest het in elk geval ergens aan de kust zijn. We zijn dan ook meer dan tevreden met ons huis in Beauvoir-sur-Mer. Op loopafstand van de zee, gelegen in een natuurgebied, maar toch in de buurt van heel gevarieerd entertainment. Leuk voor de gasten, maar natuurlijk ook voor ons buiten het seizoen. Een locatie met genoeg inspiratie voor Martine, die een aantal jaren heeft geschreven in het tijdschrift Maison en France over onze voorbereidingen en ervaringen met het huizen zoeken en onze integratie in Frankrijk.

Waarom

We hebben het er uitgebreid over gehad, maar we kunnen het niet meer bedenken; waarom we bedacht hebben dat we graag een Chambres d’hôtes wilden starten in Frankrijk. Was het tijdens een leuke zonnige vakantie? Of juist na een stressvolle dag werken in Nederland? Of terwijl we in een Chambre d’hôtes zaten, waar ze er zo’n zootje van maakten, dat we dachten dat we dit wel beter konden. De beslissing hebben we al in 1999 genomen, maar kochten ons huis pas in 2006. Het is geweldig leuk om dingen leren, nieuwe mensen te ontmoeten, eigen ondernemerschap, maar natuurlijk ook meer tijd voor elkaar en met elkaar. We genieten er van!

Taakverdeling

We maken er altijd een beetje grapjes over naar anderen mensen toe. ‘Hemko is voor het entertainment en Martine voor het eten’, zeggen we dan. Tot 2005 was Hemko (1969) Sales Director bij Misco in Amstelveen, een leverancier van IT producten. Martine (1967) heeft door de jaren heen diverse internationaal georiënteerde commerciële functies bekleed. Ze kookt erg graag, dus schuif aan bij haar Table d’hôte. Hemko heeft inmiddels zijn computerkennis uitgebreid met kennis van en passie voor het veel omvattende wijnarsenaal van Frankrijk. Kom proeven wat Hemko tot nu toe heeft ingeslagen in zijn wijnkelder.

Mocht u meer willen weten over uw gastheer en gastvrouw, lees dan de nieuwsbrieven (klik hier rechts op het overzicht) met foto’s.

Nieuwsbrieven 2005, huis te koop, naar de Provence, hoe nu verder (6 nieuwsbrieven)

Nieuwsbrieven 2006, het echte werk, we hebben een huis, eerste ervaringen (5 nieuwsbrieven)

Nieuwsbrieven 2006 deel 2, verbouwingen, verbouwingen, verbouwingen (3 nieuwsbrieven)

Nieuwsbrieven 2007, nieuwe kamers, zwembad, hulp van de buren (3 nieuwsbrieven)

Nieuwsbrieven 2007 deel 2, stranden, oesters, leven in Frankrijk (3 nieuwsbrieven)

Nieuwsbrieven 2008, storm, zomerkeuken, schelpen zoeken (3 nieuwsbrieven)

Nieuwsbrieven 2009,  Hemko 40 jaar, fotos voor en na (2 nieuwsbrieven)

Nieuwsbrieven 2010, gat in de dijk, wk-voetbal, buren  (2 nieuwsbrieven)

Nieuwsbrieven 2011, nieuwe parkeerplaats, Tour de France 2011 (2 nieuwsbrieven)

Nieuwsbrief 2012 Klusjes, huisdieren, wilde dieren etc (1 nieuwsbrief)

Nieuwsbrieven 2013 Nieuw dak, nieuwe septic tank, nieuw neefje (2 nieuwsbrieven)

Nieuwsbrief 2014 Nieuwe auto, div. wedstrijden, nieuwe hobbies (1 nieuwsbrief)

Wilt u ook onze nieuwsbrieven ontvangen, schrijft u zich dan aan via de button onderaan de pagina.

Hartelijk welkom Au Passage du Gois. Tot gauw,

Hemko en Martine

P.S. we hebben voor de liefhebber onze favoriete links, evenals de dingen die Hemko en Martine het allerleukste vinden in de Vendée op een rijtje gezet. Verder hebben we ook diverse publicaties gehad, klik hier voor een overzicht.

 

Comments are closed.