OMGEVING

Vendeé

De gunstige ligging ten opzichte van Nederland betekent dat u binnen een dag met de auto bij ons kunt zijn. De afstand vanaf Utrecht is iets meer dan 900 kilometer. Natuurlijk is het ook mogelijk om met de trein of vliegtuig naar ons toe te komen. Wij hebben de diverse reismogelijkheden uitgewerkt. Na de Franse Rivièra heeft de Vendée de meeste zonuren van Frankrijk. De terrasjes zijn echter veel goedkoper in de Vendée!

Eiland Noirmoutier plage des DamesCôté mer

Met zijn 240 kilometer lange kustlijn, waarvan 140 kilometer fijn zandstrand, is de Vendée één van de vakantievriendelijkste regio’s van Frankrijk. Op onze site hebben wij een overzicht van de stranden bij ons in de regio. De kust heeft voor iedereen wat te bieden, dit varieert van de prachtige natuurbijzondere vogels, pittoreske visserdorpjes, rotspartijen, eilanden voor de kust (Ile Noirmoutier en Ile de Yeu) tot gezellige en levendige kustplaatsen, met hun markten en natuurlijk de Passage du Gois. Op sportief gebied zijn er veel gevarieerde keuzes, zoals diverse surfmogelijkheden (windsurfen, kitesurfen en strandsurfen), golfen op de banen langs de zeewandelenfietsen en paardrijden. Voor kinderen zijn er Wildwater-pretparken, dierentuinen en aquaria.

Moerasgebied le marais BretonCôté bocage

De Vendée kent ook een rijke historie, waarvan nog heel veel bewaard gebleven is. De sporen zijn vooral terug te vinden in het groene heuvelachtige binnenland de Bocage. Er zijn diverse musea, historische monumenten, kastelen en abdijen te bezoeken. Wij hebben uitgebreide documentatie voorhanden.
Een overzicht vindt u op de site van de VVV van de Vendée www.vendee-tourisme.com. Een bezienswaardigheid om vooral niet te missen is het historische attractiepark Puy du Fou: een fantastische reis door 2000 jaar geschiedenis. Net als de kust kent ook de Bocage een grote variëteit aan wandel en fietsmogelijkheden langs de diverse meren en rivieren, evenals de wijngebieden in het zuiden van de Vendée.

Eten en drinken

restaurant op het eiland NoirmoutierDe Vendée heeft een aantal culinaire specialiteiten die in heel Frankrijk grote faam hebben, zoals de Vendee ham, witte bonen en eend. De brioche Vendéen (zoet brood) is wellicht ook bij Nederlanders niet onbekend. Er zijn enkele honderden oesterkwekers voor de kust, dus overal kom je stalletjes met zeevruchten tegen. Bij de Passage du Gois kunt u tijdens eb zelf langs de kwekerijen lopen om het eens van dichtbij te bekijken (wij hebben op verzoek rubberlaarzen beschikbaar). Zowel aan de kust als in het binnenland treft u druiventeelt aan voor de Fiefs Vendéen. Probeer zelf eens op een terrasje in de zon deze rode, witte of rosé wijn of drink deze bij ons tijdens de table d’hôte maaltijden. We hebben de aan te bevelen restaurants in de regio in kaart gebracht en onderverdeeld naar soort restaurant, prijsklasse, afstand en entourage. Dit overzicht geven wij onze gasten bij aankomst, om zo door de bomen het bos te kunnen onderscheiden, want alleen al Beauvoir-sur-Mer heeft bijvoorbeeld al 8restaurants, waarvan 3 op loopafstand bij de Passage du Gois. Wij hebben tevens een overzicht samengesteld met de markten in de zomer

Comments are closed.