NIEUWSBRIEVEN 2014

Nieuwsbrief november 2014

De leukste zomer in Frankrijk tot nu toe vonden wij het; de zomer van 2013, zeiden we in onze vorige nieuwsbrief. Maar hoe moet dat nu voor 2014 dachten we later. Nou gelukkig ook 2014 was een fantastisch jaar met prachtig weer, leuke gasten en natuurlijk veel gezien en gedaan! Hieronder een kleine impressie.

De meubelen gaan naar buiten

We krijgen wel eens de vraag “Wat doen jullie nou eigenlijk……?”. Wel om te beginnen moeten 2 keer per jaar al onze houten tuinmeubelen onze schuur in of uit en in de olie en verf gezet worden. Altijd even een project…

02

Ook moet er wel eens wat gerepareerd of vervangen worden (en dan wel zo dat onze gasten er geen last van hebben). Dit jaar o.a. 2 vaatwassers en een wasmachine nieuw gekocht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij staan ook wel eens voor raadsels. We begrepen bijvoorbeeld niet waarom de pomp van de splinter nieuwe septictank het niet deed……Eenmaal open was het snel duidelijk; doorgebrand. Viel gelukkig in de garantie, dus er kwam snel een nieuwe.

04

Helaas; na vele jaren trouwe dienst werd de Volvo dit jaar afgekeurd. We rijden nu een VW Touran, en worden na 8 jaar opeens niet meer herkend in het dorp. We kunnen er nu echter wel weer meer op uit trekken om dingen te zien en te doen, zonder ons af te vragen of de auto er niet halverwege mee zal stoppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo zijn we onder andere naar het jaarlijkse vliegerfestival in Notre-Dame-de-Monts geweest. Voor ons de eerste keer en een echte belevenis. Volgende zomer gaan we weer!

09

Ook zijn we met de nieuwe auto naar Parijs geweest, om onze paspoorten te verlengen op de Nederlandse ambassade. Je kunt natuurlijk niet naar de franse hoofdstad zonder ook een romantische missie. Er hangt dus nu een slotje van ons beiden samen aan de brug Pont des Arts en de sleutel ligt traditiegetrouw in de Seine.

06

Dit keer eens niet een foto van het schelpenzoeken op de Passage du Gois, al deden we dat ook dit jaar, maar van het zoeken met de nieuwe metaal detector van Hemko. Leukste vondst tot nu toe een muntje uit 1861 in onze eigen groententuin!

05

Ook wat veranderingen bij ons huis. Sinds dit jaar hebben we een kas in de groententuin, zodat de tomaten, paprika’s en aubergines nog wat eerder klaar zijn voor onszelf, maar natuurlijk ook onze table d’hote.

07

Aan Hemko lag het natuurlijk niet, maar 3-0 is het nooit geworden, maar natuurlijk wel 5-1.

08 Hemko houdt Ajax natuurlijk nog altijd vol belangstelling in de gaten. Dit jaar helaas nog geen wedstrijd live gezien, maar Nantes-Monaco was ook leuk.

10

Ook sportieve activiteiten van Hemko in Beauvoir-sur-Mer, waar ze het jeu de boulen heel serieus nemen (2 heren sloegen elkaar tot bloedens  toe in elkaar halverwege het toernooi…).

foto 2

Wij nemen onze table d’hote natuurlijk ook heel serieus. De zomer van 2015 wordt al weer het 10e seizoen. Tijd voor een kleine aanpassing; verandering van spijs doet eten tenslotte. Voor volgende zomer willen we het wat minder formeel aanpakken en meer een bistrosfeer  creëren met de aankleding, gerechten en wijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We ontdekken tot ons plezier ook nog steeds nieuw gezelschap in en om het huis. Deze prachtige hagedis zat op een pallet om onze compostbak in de groententuin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een indrukwekkende nachtvlinder (spanwijdte meer dan 15 cm) legde een paar dagen lang vol ijver meer dan 40 eitjes op de voorkant van de zomerkeuken. Ze zijn echter helaas nooit uitgekomen. Kijk op onze blog voor nog meer foto’s.

7

Onze fotowedstrijd van dit jaar is in volle gang. We hebben al heel veel inzendingen van groot en klein. Alle gasten van 2015 kunnen meedoen. Voorwaarde is dat er water (in welke vorm dan ook) op de foto staat. De foto’s zijn terug te vinden op facebook en binnenkort op onze website. We missen echter nog de bijdrage van een aantal gasten van dit jaar…Insturen kan nog tot 31 december 2014. De tot nu toe ingezonden foto’s staan hier.

CAM00123

Ook deden we zelf aan een wedstrijd mee op de buurt; “Wie groeit de grootste pompoen deze zomer?”. Nou wij waren het zeker niet. Twee pogingen mislukten. Op 1 november hebben we een holloweenfeestje gehad  en gewogen. Buurman Stéphane was de trotse winnaar. Volgend jaar gaan we in de herkansing om te zien of het ons lukt de hoogste zonnebloem te kweken…. Voor een verdere indruk van de pompoenenwedstrijd lees hier op onze blog.

15

We zitten nu tot eind april weer midden in ons “franse” seizoen met Bed en Breakfast gasten die komen en gaan. We ook werken we onder andere aan een nieuwe versie van onze website.

16

Je zou het zo niet zeggen, maar toen wij deze foto namen waren we aan het werk. Om exact te zijn nieuwe terrasjes bij ons aan zee testen voor onze gasten. We hebben (zoals deze foto doet vermoeden) absoluut geen spijt van onze stap om naar Frankrijk te verhuizen. We zijn benieuwd wat de komende tijd ons weer zal brengen. We houden je op de hoogte!

Onze vorige nieuwsbrieven zijn te vinden bij de nieuwsbrieven aan de rechterkant van de pagina op onze website. Natuurlijk zijn wij ook te vinden op Facebook maar we hebben ook een blog op onze site, zodat ook niet facebookende familie, vrienden en gasten ons kunnen volgen.

We hebben zin in ons geplande bezoekje aan Barcelona in november (wie heeft er tips??) en ons bliksembezoek van een paar dagen aan Nederland in december.

Natuurlijk kijken we, na zo’n leuke jaar, ook al weer met plezier uit naar 2015. Voor wie graag bij ons op vakantie wil komen in 2015 hebben we goed en slecht nieuws. Onze vakantiehuizen zijn in juli en augustus al helemaal verhuurd behalve de laatste week van augustus. Echter, er is nog enige ruimte in de studio en ook in de meivakantie is er nog een week vrij. Later in mei en juni is er nog keuze genoeg, evenals in september. Neem contact met ons voor de exacte data of voor eventuele vragen.

Gasten van 2014 die hun foto voor de fotowedstrijd(een per gezinslid) nog niet hebben toegestuurd per mail kunnen dit doen tot 31 december 2014. We zijn benieuwd! info@aucharmantlogis.com

Hartelijke groeten uit een zonnig Frankrijk,
Hemko en Martine

 

Comments are closed.