NIEUWSBRIEVEN 2013

Nieuwsbrieven 2013 -over ons leven in een chambres d’hotes in Frankrijk

Nieuwsbrief april 2013

In de Vendee is het in juli en augustus gemiddeld 25C en in de winter maanden gemiddeld 11C. Wij hebben het dus niet zo koud (gehad) als in Nederland.
We hadden afgelopen winter en voorjaar veel meer gasten dan andere jaren, we zijn aan het verbouwen geweest en ook nog op vakantie gegaan, dus de tijd is voorbij gevlogen. Hierbij ons laatste nieuws.

zonsondergang in frankrijk OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wanneer Hemko in de winter naar de bakker gaat, heeft hij geen files, maar mooie zonsopgangen.Maar eerlijk is eerlijk; het heeft bij ons veel geregend deze afgelopen winter. Op een gegeven moment liep de sloot bij ons huis over. Wat bleek; volgens iemand legde een buurman ooit een dam aan zonder buis erin. Deze buurman beweerde echter dat het kwam door verstopte buizen bij een andere buurman. Wij wilden niet op het einde van de discussie wachten en gingen zelf maar spitten. 
ibissen in de vendee OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In de zomer zie je ze hier bijna nooit, maar elke winter strijken de heilige ibissen weer vlak bij ons huis neer.  Voor het eerst sinds 2006 zagen we een (mini) laagje sneeuw bij ons op het erf. De kippen schuilden onder het overdekt terras.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Haut-cuisine chef-kok Hemko bezig met het kerstdiner voor Andrew & Janette (hij scheidt de rode en groene M&M’s van de rest). Haute-cuisine van Stéphane; kreeften op onze open haard voor oud en nieuw. Erg lekker (de M&M’s overigens ook).
oude dak eraf we hebben geen dak meer
In januari de start van het vervangen van het dak van ons berghok door David (het aller aller laatste grote project pfffffffffffffff). Helaas natuurlijk net veel regen toen het dak er af was. David kan alleen op zaterdag ivm zijn werk, dus het was even een lange adem en veel waterscheppen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Maar er zit weer een waterdicht dak op. Het achterraam is vorige week vervangen. Nu nog het afwerken van de buitenmuren en de vloer. Isolatie doen we in de herfst.  We zijn er ook op uit getrokken deze winter. O.a. met Sandra Lont in februari lekker een dagje gefietst op het eiland Yeu. Dit kasteel stond model voor “Kuifje en de zwarte rots”.
ontbijt bij onze chambre d'hote hemko en martine op vakantie
Wanneer het springvloed is (=volle maan) dan kriebelt het bij de fransen en komen er vaak hele families kokkels vissen. Zelfs in de winter. Steeds gezellig druk bij ons dan. Na al dat werken even rust voor ons, om bij te komen van de winterdrukte en op te laden voor de zomerdrukte. Vorige week waren wij weg in eigen land op het eiland Corsica. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We zijn inmiddels al weer even bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe zomer seizoen. De tuin is gesnoeid, het gras weer gemaaid, de groentetuin gespit, nog groter kippenhok gemaakt etc. etc. We zijn inmiddels al weer even bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe zomer seizoen. De tuin is gesnoeid, het gras weer gemaaid, de groentetuin gespit, nog groter kippenhok gemaakt etc. etc. Ook alle tuinmeubelen staan al weer in de tuin. Hemko is a.s. week een paar dagen naar Nederland om met vrienden te barbecueën !?! in Nijmegen. Wanneer hij terug komt gaat het zwembad weer open.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA nederlands team onder 17 in frankrijk
Een paar dagen geleden nog een leuke aanbieding gezien  (kussens voor onze tuinmeubelen). Het was een wonder dat we zelf nog in de auto pasten. De afgelopen dagen hadden we een Nederlandse KNVB delegatie in Beauvoir voor een 8 landen toernooi onder de 16 jaar. Hemko heeft veel vertaalwerk gedaan.
http://www.knvb.nl/nieuws/27948/voorlopige-selectie-onder-16#.UVLapbzjRiU.

We zijn heel erg blij dat we ondanks de crisis feitelijk de hele lente en zomer al zo goed als vol zitten met reserveringen. Er resten ons nog maar een paar vrije weken. Voor de liefhebbers:

La Bergerie (4 pers.)
Zaterdag 11 mei – zaterdag 18 mei
Zaterdag 31 augustus – zaterdag 7 september en na zaterdag 21 september

La Plage (4 a 6 pers.)
Zaterdag 11 mei – zaterdag 25 mei
Vanaf zaterdag 7 september

La Maree (2 pers.)
Zondag 19 mei – zaterdag 1 juni
Zaterdag 17 augustus – zaterdag 24 augustus
Vanaf zaterdag 14 september

Hemko gaat als gezegd komende week naar Nederland. Martine gaat in juni naar een reünie van haar lagere school. We hopen voor de feestdagen in december ook weer even naar Nederland te komen, maar voor die tijd volgt onze najaars nieuwsbrief. De overige nieuwsbrieven zijn te lezen op http://www.aupassagedugois.com/nederlands/over-ons/of volg Au-Passage-du-Gois-BB-atlantische-Loirestreek op Facebook.

Hartelijke groeten uit een zonnige Vendee,
Hemko en Martine

Au Passage du Gois – B&B et Gîtes
Hemko Bruinsel & Martine Hoogschagen
Le Ménitres, 85230 Beauvoir-sur-Mer, France
FR portable 06-66 17 67 36
NL mobiel 06-444 32 403
info@aucharmantlogis.com www.aupassagedugois.com

Afmelden voor deze nieuwsbrief of andere mensen aanmelden kan op info@aucharmantlogis.com

Nieuwsbrieven 2013 -over ons leven in een chambres d’hotes in Frankrijk

Nieuwsbrief november 2013

De leukste zomer in Frankrijk tot nu toe vonden wij het; de zomer van 2013. Lekker weer, leuke gasten, veel gezien en gedaan, maar ook omdat nu alle grote klussen geklaard zijn!

Deze nieuwsbrief is ook te lezen op onze website bij de nieuwsbrieven van 2013.

de uitbouw is bijna klaar de uitbouw is klaar
Dit voorjaar hebben we heel wat emmers water geschept en gevloekt en gezucht over andere zaken. Nu zijn we dit al weer helemaal vergeten en heel blij met het eindresultaat. Het dak en de achterkant van onze bergruimte annex kantoor is af. Nu de voorkant deze herfst nog. De isolatie doen we hopelijk in de winter of volgend voorjaar. Blijft dan alleen nog de vloer over.
hemko bruinsel op de fiets het cafe van stephane en christine arnaud
Met de integratie gaat het prima. Hemko hielp bij een jaarlijkse fietsdag in ons dorp (met ca. 4.500 deelnemers). Wel grappig, want gewoonlijk  zie je vrijwel nooit mensen in het dorp op een fiets. Met een aantal buren hadden we ook weer de nodige practical jokes over en weer. Hier hebben we Stephane zijn eigen cabane in de haven omgebouwd tot bar tabac, terwijl hij bij de notaris de eigendomsakte tekende.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA la marine nourmoutier
We hebben met onze diverse buren ook een paar leuke lokale concerten bezocht. Sinds Stéphane  een aangespoelde kano vond hebben we samen ook diverse leuke tochtjes  op zee(armen) gemaakt. We trekken er ook met zijn tweetjes op uit natuurlijk. Op deze foto genieten we voor Hemko zijn verjaardag van een etentje bij La Marine; een van de twee 2-sterren restaurants in de Vendee. HEERLIJK! Een aanrader! http://restaurantlamarine.blogspot.fr/
fietsen op ile de yeu hemko met zijn neefje
Ook heel veel familie en vrienden op bezoek dit jaar. Heel erg leuk!  Met Hemko zijn moeder en haar man Hans fietsten we een rondje op het eiland Yeu (sinds deze zomer bekend als de jaarlijkse vakantielocatie van de nieuwe Belgische koning). Drie weken gelden speelde de trotse Ome Hemko met zijn nieuwe neefje Kian nog op het strand van Saint Gilles Croix de Vie.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA jeu de boule in frankrijk
Maar natuurlijk trokken we er ook op uit in onze omgeving met onze gasten. We zochten op diverse plaatsen schelpen, keken in de haven naar de oesterboeren of gingen op bezoek bij Thierry zijn zoutpan.  Maar soms namen onze gasten het heft in handen en werden wij uitgenodigd voor een jeu de boules toernooi of werden we verwend met een heerlijke maaltijd. Leuk (en lekker) die omgekeerde rollen!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA racefietsen in de vendee
Maar natuurlijk ook minder vrolijke momenten. Hemko nam afscheid van zijn flipperkast. Te vaak lieten kinderen hem op tilt slaan en daar kunnen flipperkasten helaas niet goed tegen. Het bleek overigens, gezien het verstrijken van de tijd, een goede investering geweest en van de verkoopopbrengst kocht Hemko o.a. een racefiets. Zijn conditie gaat met sprongen vooruit en hij geniet er erg van.
ooievaar in frankrijk pornic
Op de fiets ziet Hemko leuke dingen onderweg. De meningen verschillen of het een paling of een slang is…. Vanzelfsprekend zagen ook onze gasten leuke en bijzondere plekjes in onze omgeving. Foto’s zijn terug te vinden op onze website, evenals de laatste beoordelingen en reacties in het gastenboek. Kijk ook eens via de nieuwe webcam op de Passage du Gois met eb of vloed.
de septictank wordt geinstalleerd OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vier weken geleden kregen we een nieuwe septic tank (op het franse platteland is gewoonlijk geen riolering). Onder het toeziend oog van de ouders van Martine verliep de aanleg voorspoedig.  De controleur  van de tank deed suggesties voor de bac a graisse (vet opvangbak bij de keuken). Daar zijn we nu ook van af, dankzij actie van Hemko en Stéphane. Het ding was altijd een doorn in het oog voor ons. Onder het afdak is het nu veel ruimer geworden. Des te beter!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA geen boerenkool
We vinden het als bekend heel erg leuk om in Frankrijk te wonen. We missen vreemd genoeg bijna niets uit Nederland, want bijna alles is hier (eventueel via internet) te krijgen, maar watertandend kan Hemko toch wel eens aan vers gerookte paling denken.  Martine weet dus al wat haar kerstkado dit jaar wordt (een rookoven), want Hemko houdt niet alleen van gerookte paling, maar ook van boerenkool met rookworst. Met onze eigen boerenkool liep het helaas slecht af dit jaar, maar we kregen al een speciale levering uit Nederland van Hemko zijn zusje en zwager.

Onze vorige nieuwsbrieven zijn te vinden op onze website bij de nieuwsbrieven

Het hout voor de openhaard is al weer besteld en we hebben zin in ons geplande bezoekje aan Rome in november (wie heeft er tips??). In december brengen we weer een bliksembezoek aan Nederland. We verheugen ons er al op.

 Natuurlijk kijken we, na zo’n leuke zomer, ook al weer met plezier uit naar 2014. Voor wie graag bij ons op vakantie wil komen in 2014 hebben we goed en slecht nieuws. Onze vakantiehuizen zijn vanaf de tweede helft van juli al helemaal verhuurd tot aan eind augustus. Echter, er is nog enige ruimte in de studio en ook de meivakantie is nog wel helemaal vrij. Ook later in mei en juni is er nog keuze genoeg. Neem contact met ons voor de exacte data of eventuele vragen.

Natuurlijk zijn wij ook te vinden op Facebook maar binnenkort beginnen wij een blog op onze site, zodat ook niet facebookende familie, vrienden en gasten ons kunnen volgen. Kijk hiervoor eind november op onze site!

Geniet van de herfst en alle winterfestiviteiten die er weer aankomen!

Hartelijke groeten uit een zonnig Frankrijk,

Hemko en Martine

Au Passage du Gois – B&B et Gîtes
Hemko Bruinsel & Martine Hoogschagen
Le Ménitres, 85230 Beauvoir-sur-Mer, France
FR portable 06-66 17 67 36
NL mobiel 06-444 32 403
info@aucharmantlogis.com www.aupassagedugois.com

Afmelden voor deze nieuwsbrief of andere mensen aanmelden kan op info@aucharmantlogis.com

Comments are closed.