NATUUR

Natuur

In de Vendée is ongeveer 2.500 hectare natuur opengesteld om te wandelen en om te fietsen. Door de bossen, langs de rivieren en moerassen en natuurlijk langs de kust.

De kust

Langs de kust tussen het noordelijke punt van het eiland Noirmoutier en de kust van de baai van Aiguillon, treft u planten en dieren aan van allerlei pluimage. Dit varieert van mediterrane planten tot de meest uiteenlopende vogels. Door het zachte klimaat overwinteren heel veel vogels in onze regio. Zie het overzicht op de vogelpagina. Door het hoge getijdenverschil, zijn er bij laag water heel veel bijzondere beesten te zien op het strand. Hierbij moet u denken aan grote rode zeesterren, verschillende soorten krabben, etc. 

Zeester langs de VendeekustDe moerassen

De grote moerasgebieden tussen de zee en het vaste land, zijn heel rijk en afwisselend qua natuur. In en rond de rivieren in deze gebieden leven onder andere otters, beverratten, rivierkreeften, kwikstraartjes etc. In het zuiden van de Vendée kunt u prachtige boottochten maken door een gebied dat het groene Venetië wordt genoemd. Dit is een ideale manier om de natuur van de Vendée te ontdekken. En andere mogelijkheid is de “promenade en yole” in le Perrier langs het kanaal van le Perrier.

We hebben van de vele bezienswaardige locaties boeken en omschrijvingen klaarliggen, dus wanneer u bij ons bent aangekomen, bladert u dan rustig door onze informatie.  Lees ook meer over de fietsmogelijkheden en  de wandeltochten in de Vendee op onze site.

Comments are closed.