NANTES

Nantes

Kasteel van Nantes

Wij gaan graag naar Nantes. Het is ca. drie kwartier rijden naar het centrum. We hebben een wandelroute klaarliggen door de binnenstad langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Het centrum van Nantes is heel compact. Het is prima in een dag te doen.

Wij vinden zelf een kopje koffie bij la Cigale altijd erg leuk om onze stadstocht te beginnen. La Cigale is een bar restaurant uit 1895 nog geheel  in Art Nouveau  stijl en sinds 1964 een Monument historique. De dichtbij gelegen winkelpassage La Pommeraye stamt uit dezelfde periode.Naar keuze zijn er, als in elke stad, diverse musea en kerken te bezoeken. We vinden zelf de catedraal Saint Pierre indrukwekkend. We lopen ook altijd een rondje over het binnenplein van het indrukwekkende kasteel van Nantes (15e eeuw). Het is sinds een paar jaar weer open, na vijf jaar restaurantie. Er is een gratis toegangelijke wandelroute gemaakt langs alle gebouwen, die een indruk geeft van de grandeur van vroeger.

Nantes is een studentenstad. Een deel van de binnenstad bestaat dan ook uit straatjes met kleine gezellige restaurantjes waar je voor weinig geld heel lekker kunt eten.

Art nouveau winkelpassalge La Pommeraye in Nantes

Voor wie van winkelen houdt is er ook keuze genoeg. Er is onder andere een Galerie Lafayette, de Bijenkorf van Frankrijk. Wie na een rondje door de hele binnenstad nog niet uitgewinkeld is, kan via de ring nog naar het winkelcentrun Atlantis rijden. Als altijd in Frankrijk zit er ook in dit winkelcetrum een hypermarche (een grote supermarkt), maar Atlantis is dus danig groot dat er zelfs een IKEA in onder gebracht is.

Op loopafstand van de binnenstad, maar aan de andere kant van de rivier de Loire zijn de “Machines de l’ile de Nantes”. In een oude scheepswerf is een werkplaats en tentoonstelling van apparaten geheel in de stijl van de uit Nantes afkomstige Jules Verne. Er is zelfs een 12 meter hoge en 8 meter brede olifant gemaakt die rond kan lopen (3 km per uur) met maximaal 50 passagiers. Heel bijzonder om te zien.

Kortom een dagje Nantes biedt heel gevarieerd entertainment.

Comments are closed.