ILE-D-YEU

Ile d’Yeu

Cote sauvage van Ile de YeuElk jaar weer gaan wij met veel plezier een dagje naar het eiland  Ile d’Yeu. Het eiland ligt op 20 km voor de kust van Frankrijk en is met een boottocht van 30 minuten te bereiken. De afvaart is 10 km bij ons vandaan. Het eiland is ca 4 x 10 km, dus heel makkelijk in een dag te fietsen. Het is voornamelijk vlak en slechts op een paar plaatsen wat heuvelachtig. Op het eiland ile d’Yeu rijden relatief weinig auto’s en vrijwel overal zijn fietspaden, dus het is er prima fietsen.

Fietsen op het eiland YeuWij fietsen graag langs de hele kustlijn, want deze is erg gevarieerd. Er zijn kreekjes met mooi blauw helder water, wilde rotskusten waar de zee hard tegenaan beukt, er is een kasteelruïne op een enorme rots, een natuurlijke haven en prachtige uitgestrekte witte stranden. Alle drukte en gezelligheid van restaurants en winkeltjes vind je in Port Joinville, de haven waar je binnenvaart, maar de rest van het eiland is verder dun bevolkt. In totaal zijn op Yeu ca 5.000 eilandbewoners.

Voor de wandelaars, er loopt ook een prachtige GR (grand randonnée 80) over het eiland langs de kustlijn. Deze is 27,5 kilometer lang en is in ongeveer 7 uur te lopen. Klik hier om de kaart te bekijken.

Verdere informatie en foto’s zijn te vinden op de website van het eiland http://www.ile-yeu.fr/. In het Nederlands is er Wikipedia pagina.

Comments are closed.