GOLFEN

Golfen


Met 3 golfbanen, binnen een straal van 35 kilometer en nog eens 7 golfbanen binnen een straal van 60 kilometer, zijn de mogelijkheden om te golfen ruim aanwezig, in deze streek in Frankrijk, voor zowel de geoefende als de beginnende golfer. In het voor en na-seizoen zijn er veel aanbiedingen voor greenfees (tot 50% korting) bij ons in de buurt op de volgende website www.bookandgolf.com

Golfbaan van St Jean de MontsSt-Jean-de-Monts

De golfbaan bij St.-Jean-de-Monts (op 18 kilometer), laat zich het best omschrijven als een bos- en duinbaan aan de kust. De baan is goed onderhouden en het hele jaar bespeelbaar. Een aantal van de 18 holes liggen in het dennenbos, de fairways van deze holes zijn erg smal. In het duingedeelte van de baan zijn de duinen soms zo glooiend dat hierdoor een aantal blinde holes zijn ontstaan. Bij de afslag van hole 9 is het bij mooi weer mogelijk om het eiland l’île de’Yeu te zien liggen. Langs de kust hebben de fairways en de greens de zelfde glooiing als de aanwezige duinen. Dit maakt deze baan een lastige baan om te spelen. Verder heeft de wind een stevige invloed op het spel.

Pornic

In Pornic (op 30 kilometer) ligt de golfbaan midden in het dorp aan de kust en heeft af en toe een flink hoogte verschil en mooie glooiende fairways. Hole 2 tot en met 6 liggen midden tussen de bomen. Er zijn een aantal waterpartijen. Vooral de waterpartijen bij hole 13 en 16 zijn lastig te noemen.

Golf baan in PornicLes Fontenelles

Les Fontelles in Saint-Aiguillon-sur-Vie (op 35 kilometer), is een golfbaan die midden in het heuvelachtige gedeelte van de Vendée ligt. Met zijn nieuw aangelegde waterpartijen is dit voor zowel de geoefende als de beginnende speler een uitdagende baan.

Er zijn nog diverse andere banen binnen een straal van 60 kilometer met als “Piece de resistance” de 9-holesbaan op het eiland “Belle Ile”. De baan ligt op de rotskust van dit eiland. Verder is er een baan bij een Château en één in een vogelreservaat. Verder ligt de baan met de hoogste slope-rating van Frankrijk, dit betekent dat dit de moeilijkste baan van Frankrijk is, op ongeveer 50 kilometer.

Vanzelfsprekend kunnen we voor uw komst alvast voor u reserveren. Met name in het hoogseizoen is dit aan te raden.  

Comments are closed.