FOTOALBUM STRANDEN

Foto-Album stranden in de Vendee 

Hier onder een foto-overzicht van een deel van de stranden in de vendee , op maximaal 25 km rijden. Het aanbod is heel gevarieerd. Van grote brede stranden met boulevard en winkelpassage tot stranden ver weg van iedereen, waar je in alle rust kunt verblijven. Wanneer de Passage du Gois open is, verminderd de afstand naar de stranden op het eiland Noirmoutier aanzienlijk. We kunnen tips geven waar je veel mooie schelpen kunt vinden, of waar juist veel krabben en dergelijke te vinden zijn. Er zijn stranden waar de zee meteen diep is en waar je dus goed kunt zwemmen, ook wanneer het eb is. Andere stranden lopen juist heel langzaam af, zodat kleine kinderen heerlijk in het water kunnen spelen. Hieronder een overzicht van de stranden in de vendee . De foto’s zijn allemaal op dezelfde dag gemaakt in een tijdsbestek van een uur met een hoge vloed.

Strand Plage des Dames Noirmoutier

 

Het strand van Plage du Dames op het eiland Noirmoutier, ons favoriete strand. Een houten pier, houten strandhuisjes, een aantal gezellige restaurantjes en meteen aan het bos. Geschikt voor alle leeftijden. In het hoogseizoen is het wat moeilijker parkeren.
Strand Fromentine

 

 

Het strand van Fromentine. Het dichtsbijzijnde strand, op ongeveer 10 kilometer. Gezellig tegen het dorpje aan, zodat je lekker een ijsje etc. kunt halen. Wel veel stroming, dus niet echt geschikt voor kleinere kinderen om te zwemmen.
Strand St Jean de Monts

 

 

Het strand van St-Jean-de-Monts. Dit is waarschijnlijk het bekenste strand uit onze regio. Langzaam aflopend water, dus ideaal voor kleine kinderen. Het kan hier druk zijn, maar er is ook veel vermaak. Kinderclubs, strandtenten etc. Hier is ook een strandwacht.

Strand la Gueriniere

 

 

Het strand van La Gueriniere op het eiland Noirmoutier. Een knus en gezellig strand aan de atlantische kust van het eiland. Niet zo druk, maar wel een klein strandtentje en een kleine kinderclub. Geen strandwachten op dit strand.

 

Strand Notre Dame de Monts


Het strand van Notre-Dame-de-Monts is een van de populairste stranden van onze gasten. Alles bij de hand, zoals kids club, toiletten, douches etc. Maar nog steeds klein en gezellig. Kan in het hoog-seizoen met hoog water wel wat druk zijn. Hier is een strandwacht.

Barre de Monts

 

 

Dit is een van de rustigere stranden van de Vendee. Vraag ons om instructies om er te komen (het ligt aan de andere kant van de brug bij Fromentine op 10 km afstand van ons huis). Geen faciliteiten aanwezig. Op dit strand zit een een zeil- en surfschool en wordt ook veel gekitesurft.

Strand Barbatre

 

 

Het strand van Barbatre, het eerste stand vanaf de brug op het eiland Noirmoutier, is vaak favoriet bij onze gasten. Het is er zelfs in het hoogseizoen relatief rustig (geen entertainment voor de kinderen). Er is wel een zeilschool actief.

Comments are closed.