FIETSEN IN FRANKRIJK

Fietsen

De Vendée is de fietsregio van Frankrijk. Met honderden kilometers aangelegde fietspaden en het vlakke landschap, is het een ideale omgeving voor fietsliefhebbers. Er zijn vanuit ons huis al diverse fietstochten te maken.

Fietsbordje Port du BecFietsen in de omgeving

Ten zuiden van Beauvoir-sur-Mer, in het gebied Pays du Pont d’Yeu, is er 150 kilometer fietsroutes aangelegd, waarvan 70km niet toegankelijk is voor auto’s. Er zijn onder andere routes door de bossen bij La Barre de Monts of door het moerasgebied bij Le Perrier. We hebben deze routebeschrijvingen voor u klaarliggen. 

Ile d’Yeu 

Het eiland l’Ile d’Yeu is ideaal om te fietsen. Er zijn waar de boot aankomt verschillende fietsverhuurbedrijven. Wij kunnen natuurlijk voor u reserveren in het hoogseizoen. Het eiland l’Ile d’Yeu is 10 bij 4 kilometer, dus op de fiets is het eiland prima binnen één dag te ontdekken. De boten vertrekken ongeveer 10 kilometer bij ons vandaan, vanuit Fromentine.

Fietsen op Ile de YeuMountainbiken

Voor  enthousiaste mountainbikers zijn er diverse routes door de duinen en bossen uitgezet in St-Jean-de-Monts (18 kilometer bij ons vandaan) en Notre-dame-de-monts (10 kilometer bij ons vandaan).

Velorail

Voor wie echt eens op een andere manier wil fietsen is er de Velorail in Commequiers (25 kilometer bij ons vandaan). Dit zijn 4 persoons fietsen die op een oud treinspoor zijn gezet, en op dezelfde manier worden voortbewogen als een “rosalie” of waterfiets. Het spoor is ongeveer 10 kilometer lang. U moet natuurlijk wel heen en terug. In zomer is reserveren gewenst, dit doen wij natuurlijk graag voor u.

kijk op de volgende websites voor meer details over fietsen in de Vendee:

www.velo-loisirs.fr

vendeevelo.vendee.fr

Op de website www.plotaroute.com/routefinder hebben we vier fietsroutes bij ons vandaan uitgezet.

Comments are closed.