Bijzondere flora en fauna in en om ons huis in 2014

Bijzondere flora en fauna in en om ons huis in 2014

Zelfs na 8 jaar zien we steeds nog weer nieuwe, voor ons bijzondere dieren en planten in en om ons huis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze prachtige hagedis zat dit voorjaar rustig in het zonnetje op de pallet, die we om onze compostbak heen hebben. Naar het schijnt overwinteren veel dieren op dit soort plekken, omdat het in de winter warmer is in de rottende compost.

paddenstoel

Vorige week een boswandeling gemaakt en toen zagen we deze champignon. Alleen de kabouter ontbrak nog.

rups

Deze rups was ongeveer 10 cm lang. We hebben op internet gezocht en zover wij konden zien wordt het een grote donker rose/paarse nachtvliner. Vooral de sprietjes vooraan vonden wij bijzonder om te zien.

spinkhaanDeze sprinkhaan is veel groter dan wat we gewoonlijk zien. Hij sprong in de zomerkeuken vanaf de druif op het aanrecht. deed er een rondje en was vervolgens ineens weer verdwenen. We hadden ook een keer  een bidsprinkhaan in onze zomerkeuken (dit soort is nog iets groter), maar de foto was helaas mislukt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze nachtvlinder zat een paar dagen hevig schuddend eieren te leggen op de voorkant van onze schuur. De spanwijdte was meer dan 15 cm. De eieren zijn helaas nooit uitgekomen.

ibissen in frankrijk

Alle bovenstaande foto’s waren van flora en fauna die we dit jaar voor het eerst hier zagen. Deze heilige ibissen zijn voor ons niet nieuw, maar we vinden het altijd leuk wanneer ze aan het einde van de zomer weer over ons huis vliegen of landen op het weiland aan de overkant van de weg. We zijn benieuwd wat onze volgende ontmoeting zal zijn. We houden je op de hoogte.

This entry was posted in Au Passage du Gois, Wonen in de Vendee. Bookmark the permalink.

Comments are closed.